Allt är möjligt!

Den store Illusionisten FANTASTICO ska spela sin magiska föreställning. Hans assistent hälsar publiken välkommen men FANTASTICO dyker inte upp. Publiken väntar. Assistenten väntar. Illusionistens magiska saker är inte lätta att handskas med. Är de magiska på riktigt? Är det kanske assistenten som är magisk på riktigt?

Illusionistens Assistent är en berättelse om vår inneboende kraft och om att återerövra ett stukat självförtroende. Föreställningen hade premiär 2013 och var ett samarbete med dåvarande Örebro Länsteater. Den spelades då på talad och tecknad svenska och turnerade på skolor för döva och hörselskadade.

2015 föddes idén att låta Assistenten tala minst 5 språk samtidigt så att den skulle bli tillgänglig för så många grupper som möjligt i Sverige. Det blev 15 språk och omfattande turnéer i hela landet. Hösten 2018 spelades den storstilat med Svenska Kammarorkestern i Örebro.

2023, tio år efter urpremiären efterfrågas den fortfarande av skolor, bibliotek, folkets husföreningar, konferenser o.d. i hela Sverige.

Foto: Lena Granefelt

Det var med en del ur denna föreställning som Kalle tog hem den ärofyllda titeln Svensk mästare i barntrolleri på Kulturhuset i Stockholm 2023.

Svensk Magisk Cirkel 2023

Boka trolleriskola till föreställningen!
I anslutning till föreställningen går det att boka en 40 min workshop/trolleriskola vilket fungerar utmärkt som Skapande skola-projekt. Här får barnen möjlighet att själva lära sig trolla under ledning av Kalle Nilsson. Separat prissättning.

Teknisk specifikation och uppgifter om hur du beställer hittar du här på scenkonstportalen !

Medverkan, manus, musik, illusioner:
Kalle Nilsson

Manus, regi, scenografi, kostym:
Cecilia Lundh

Producent:
Agneta Bertilson, producentakuten