Teater Tanketank

En tank full med tankar. En plats att prova, gestalta, leka och förverkliga. Vi riktar oss oftast till barn och unga med våra föreställningar. Vi tycker att barns rätt till bra konst är det samma som barns rätt att bli sedda och bekräftade som hela människor.
Det som är så fantastiskt med skolteater är att man träffar alla. Publiken är inte bara de som har ett specialintresse, utan alla.

Vi vill också nå fram till alla. Inte bara till dem som har goda förutsättningar här i livet. Vill man lyckas med det är humor, musik och svindlande magiska illusioner utmärkta verktyg att jobba med. Också allvaret och modet att möta det som är tufft här i livet behövs. Vi hoppas att kanske kunna läka litegrann, försonas lite mer och bli lite helare tillsammans.

Kalle Nilsson

Kalle Nilsson är Skåning från Maglarps by utanför Trelleborg. Där dansade han balett, spelade rugby och musik. Ett par av hans västmanländska morbröder trollade för honom när de kom på besök och han blev besatt av att lära sig. Han som knappt ville läsa böcker sprang till biblioteket och lånade böcker om trolleri.

Han utbildade sig till skådespelare, först på Skara Skolscen och sen på Teaterhögskolan i Stockholm. Hela tiden trollade han, lärde sig mer och finslipade sina kort och mynt-trick mm.

När Kalle och Cecilia började kombinera de magiska illusionerna med teaterns berättelser och narrativ uppstod en väldigt personlig och egen berättarstil där berättelsen, Kalles plastiska, fysiska uttryck, hans egenkomponerade musik och hans magiska gestaltningar skapar ett alldeles unikt uttryck.

Kalle är nybliven Svensk mästare i barntrolleri 2023.

Cecilia Lundh

Cecilia gör det mesta runtomkring i Tanketanks föreställningar. Idé, manus, regi, scenografi, kostym, pop-up böcker, låttexter och musik.

1987, 19 år gammal, startade hon och några vänner frigrupp i Örebro. Gruppen hette (och heter) Teater Martin Mutter. Där arbetade hon som skådespelare, dramatiker och regissör fram till 2003. Gruppen drev nöjeskrog på 90-talet med gästspel och egna krogshower. Utanför gruppen gjorde hon barnradio i P3, dubbade tecknad film och gjorde inläsningar.

Efter 2003 fortsatte hon med radiodrama ihop med Morgan Westlund, som hon lärde känna på Radio Örebro under 90 talet. De gjorde radiodramatiseringar och inläsningar på uppdrag, något Cecilia fortsatte med efter Morgans alltför tidiga bortgång 2005.

Hon har även jobbat mycket med illustration och film och är lite av en tekniknörd som älskar att tillägna sig Adobe verktygen för film, ljud, bild.

Agneta Bertilson

Agneta driver det egna företaget Producentakuten i Örebro. Kalle och Agneta lärde känna varandra när de båda arbetade på Örebro Länsteater, hon som producent och han som skådespelare. 2018 fortsatte de samarbetet i Teater Tanketank.